Main doctor-doctor

♥ Assalamualaikum ♥ 
^_^ see you again *_^

hai hai follower and hai hai yang sudi membacat my sweeter blog. 'macam makan gula2 pulak dekat blog ni, main sweet2;) '

Entry kali ni nak share kenangan manis dolu-dolu :). Yeah!! not about BF or SPECIAL BOY but my memori yang manis with my family :)
Korang pernah main doctor2 dengan family? hihihi siapa yang pernah main doctor mesti you all akan tergelakkan? Rasa kelakar bila teringat memori tu? betul tak?
Kalau betul give me ten yeahhh!! :D

Aku ingat lagi, Dulu time kecik2 pantang daddy tengah rest dekat ruang tamu,aku mula la siap kan bahan2 untuk menjadi nurse. Barang2 yang penting is

1. Bedak
2. Body lotion.
3. Barang mainan masak2
4. Cotton
5. Water colour dalam botol.( untuk konon2 jadikan ubat)
6. 2 belon untuk jadi kan set cek tekanan darah)
7. Air

See macam nak masak la pulak kan? hahaha yeah ni la, yang penting bila aku start nak main doctor dengan daddy, But not daddy je tapi yang kena join, adik aku  sekali, even dia tak nak, aku paksa dia. Ha!!! sangat kejam bukan? hahahaha 'kesian adik aku.

Ok bila barang dah siap aku start la tarik tangan daddy. and assistant adik aku ..
After bapak aku dah rimas sebab aku membebel terangkan ubat, turn adik aku pulak yang kena jadi patient.
Adik aku pernah kena pukul sebab dia tak jadi pesakit yang reti duduk diam. HAHAHAHA sangat kejam aku ni kan? Yeahh!! itu dulu,








And now semua dah jadi realiti, yang aku kena jaga patient dekat hospital., kena bagi ubat yang betul. YaALLAH gementar tu tak payah nak cita la kan. Rasa nak jatuh jantung aku ni. So hopely aku tabah mengadap patient yang sakit tu. Selama sebulan aku praktikal dekat hospital wish me luck you alls  :)




2 comments:

Michelle Hopell said...

main doktor2 .. hehe.
good luck utk praktikal nanti :)

Fatin Shahira said...

@Michelle Hopell

hehhehehehe thanks :)