9 Kualiti Wanita yang Baik

♥ Assalamualaikum ♥
^_^ see you again *_^




Hari ni tetiba rajin yang teramat sangat sampai nak bagi tips kat wanita2 yang cantik-cantik and comey-comey di luar sana ^_^


oh tips nya apa? mari lerr kita scroll down lagi :)

lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala *sambil scroll down











Tulus-

Ketulusan hati?.. eh bukan lagu penyanyi ANUAR ZAIN yang encem tau, tapi ketulusan yang merupakan peringkat pertama menjadi sifat yang sangat disukai oleh semua orang. Ia akan membuatkan orang lain berasa aman dan dihargai. Sama juga seperti keikhlasan daripada pelbagai aspek :)


Kerendahan Hati-

Orang yang rendah hati boleh mengakui dan menghargai keunggulan orang lain.


Kesetiaan-

Orang yang setia selalu menepati janjinya, dia punya komitmen yang yang kuat, rela untuk berkorban dan sanggup berkhidmat kerana komitmennya


Pemikiran-

Suka mencari resolusi daripada kekecewaan. Wanita yang sebegini sememangnya wanita yang sentiasa berfikiran positif daripada negtive dan Wanita yang sangat hebat. :)


Keceriaan-

Tidak semua orang dikurniakan kecerian. Keceriaan tidak semestinya dengan ekspresi wajah dan tubuh, kerana keceriaan seseorang itu dari hati.Apa yang niat tidak elok dalam hati pun, boleh terpancar pada wajah right? :)


Kepercayan diri-

Kita harus ada senjata kepercayaan diri. Dengan adanya kepercayaan diri, kita mudah menyesuaikan diri dalam apa situasi pun betul tak?


Kebesaran jiwa-

Kebesaran jiwa jalan kemampuan kita memaafkan orang lain, apabila mereka melakkan kesilapan kerana tidak ada manusia yang sempurna didunia yang berjiwa besar tidak dikuasai oleh rasa benci, angkuh dan tidak suka bermusuhan.


Easy Going-

wow! tetiba cakap omputih pulak makcik nih! hihihi...

ok2 what means about EASY GOING pulak? camni citenyer.. orang yang seperti ini dirinya ringan.

oppss!! bukan angkat bakul sendiri ya.. nak rasa ringan atau tidak, tapi maksudnya dia tidak suka membesarkan masalah kecil. Dia juga cuba berusaha mengecilkan masalah besar.Woww! ingat kan baju jer boleh kecil kan? hek hek hek.. wat lawok la pulok :)


Empati-

Empati adalah sifat yang sangat mengkagumkan. Bukan semua orang memiliki sifat ini.

Ia merupakan suatu kelebihan. Orang yang sifat ini bukan sahaja suka mendengar tetapi boleh menenpatkan dirinya dalam posisi orang itu. Jika ingin mencapai kecemerlangan kita harus merebut setiap peluang yang terhidang dihadapan dan bukan mencari alasan. Alasan hanya mengaburi ruang untuk berjaya





Haa! ade sifat macam ni tak wahai wanita2 sekalian? kalau ade good u all.. makin maju dunia ni.. ^_^ *err terOVER pulak :) dah2.. malas nak baca banyak sangat merepeknya.. hua hua hua..

dh penat bace tekan je la X nanti automatik dia close :), TYSM



12 comments:

Jahidih Saili said...

Salam..wah..bestnya klu semua org ada sifat ni kan..lelaki pun kena ada sifat ni juga:)

Fatin Shahira said...

@Jahidih Saili

yurp kalu laki pung ada sifat mcm ni.. jd smpurna and bhagia dunia ni :) huhuhu

Yumida said...

sifat wanita dambaan semua lelaki tu..hope kita semua tersenarai jugak dlm sifat2 tu...

Fatin Shahira said...

@Yumida
insyaaallah :) huhuhu

Puan Besar Shag Yahaya said...

Tak semua ada lengkap kesemua tu. Kan ? :D

Fatin Shahira said...

@Puan Besar Shag Yahaya

betul2.. :) and bkn sng nk jd mcm ni :) huhuhu

hazanis said...

cantik baju atin...:))

Fatin Shahira said...

@hazanis
hahahah kak anis.. tengok baju iterr pulak.. malu malu ^_^

Ariena Hisham said...

Tips yang berguna :)

Fatin Shahira said...

@Ariena Hisham
yeah!! hehehehe

iedchan said...

betul2..sy setuju...heheh..kita usahakan supaya ada sume kualiti..cewahh..ehhe i folo u

Fatin Shahira said...

@iedchan
yeah~!! same2 usaha huhuhu...
tq sudi follow.. follow u back